Mps Feniks - Postbus - Zeeburgerkade 612 - 1019 HS Amsterdam - Tel. +31 6 5314 7553 - info@fenikscharter.com logo van garantiefonds

Groene Hart

Ook dit is zo'n tocht door een gebied waar u meer óver heeft gehoord, dan dat u het heeft gezien. Een weektocht, beginnend aan de Veemkade in Amsterdam, naar Haarlem, Leiden, Delft, over Rotterdam naar Kinderdijk, dan Gouda en door het natste deel van het Groene Hart terug naar Amsterdam.

Vertrekdatum: 17 oktober (beschikbaar).

Dag 1  zaterdag   Amsterdam – Haarlem,  fietsen: 15 km

We varen vanuit Amsterdam over het Noordzeekanaal langs de havens naar Spaarndam. De fietsers stappen daar af om naar Haarlem te fietsen. We ontmoeten elkaar in het centrum van Haarlem, waar de Feniks in het Spaarne afmeert.

Haarlem is een mooie oude stad met veel bezienswaardigheden, zoals de St. Bavo, het Frans Halsmuseum en het Teylersmuseum. ’s Avonds een wandeling door het oude centrum is prachtig!

Dag 2  zondag   Haarlem – Leiden, fietsen: 35 km

Vandaag varen of fietsen we van het centrum van Haarlem naar het centrum van Leiden. De fietsers kunnen hun hart ophalen met een fietstocht naar de Haarlemmermeer, langs het gemaal de Cruquius en door het boerenland naar de Zijlpoort in Leiden. 

Dag 3 maandag   Leiden – Delft, fietsen: 25 km

We verlaten Leiden langs de Vliet naar Voorschoten, langs kasteel Duivenvoorde en de Eikenhorst, de voormalige woning van koning Willem-Alexander in Wassenaar.

Als u de tocht iets langer wil maken, kunt u langs het Binnenhof in Den Haag en daar bijv. de Gevangenpoort bezoeken.

De tocht gaat verder over het jaagpad langs de Vliet naar Delft.

Dag 4 dinsdag   Delft– Kinderdijk – Gouda, fietsen: 20 of 40 km

De Feniks vertrekt vroeg in de ochtend naar Rotterdam waar u de waterbus naar Kinderdijk neemt. De prachtige molens zijn gemakkelijk per fiets te bezoeken en er is voldoende tijd voor iedereen om daar de tijd voor te nemen.

Na het bezoek nemen we de pont naar de Krimpenerwaard. Daarna een korte route van 20 km naar Gouda door de polders van de Krimpenerwaard, maar de route kan ook langer worden gemaakt.

Dag 5 woensdag Gouda

De Feniks blijft een dag in Gouda liggen. U kunt van daaruit per fiets of trein een dagtocht naar Den Haag en Scheveningen maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een tocht door het Groene Hart te maken. 

Dag  6   donderdag Gouda – Oude Wetering, fietsen: 40 km

Na het ontbijt naar het oude centrum van Gouda met zijn prachtige gemeentehuis midden in de stad. De St. Janskerk heeft prachtige gebrandschilderde ramen.

Voor de fietsers is er een mooie fietstocht langs de Reeuwijkse plassen. Hier werd vroeger het turf afgegraven.

Overnachting in Oude Wetering.

Dag 7 vrijdag   Oude Wetering – Amsterdam, fietsen: 45 km (max.)

Voor de echte fietsers is dit een mooie lange fietsdag als je in Oude Wetering begint. Je kunt ook later van de Feniks afstappen en vlak voor Amsterdam weer opstappen. Dan fiets je veel minder. We komen met het schip langs Schiphol en over de Nieuwe Meer Amsterdam binnen.

Dag 8 zaterdag

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar.