Mps Feniks - Postbus 18 - 1000 AA - Amsterdam - Tel. +31 6 5314 7553 - info@fenikscharter.com

Reims (Champagne) - Parijs

Deze tocht loopt van Parijs, via de Marne naar de hoofdstad van de Champagne, Epernay. Onderweg komt u langs Meaux, het centrum van Brie. Deze beroemde kaas is hier inderdaad lekkerder dan wat u meestal in de supermarkt koopt. De tocht gaat vervolgens via af en toe lange en wat steilere hellingen naar Epernay. Na Epernay komt u in Reims, bekend om zijn kathedraal.

U kunt in Reims afstappen en met de trein verder reizen. Ook is het mogelijk om de tocht door het golvend landschap van de westelijke Champagne-streek te vervolgen. De Feniks vaart over kleine kanalen naar de Aisne en de Oise. Aan de laatste rivier bezoekt u Auvers-sur-Oise met de laatste rustplaats van Vincent en Theo van Gogh. Hier heeft Vincent in een paar maanden tijd tientallen schilderijen gemaakt, voor hij een einde aan zijn leven maakte. Op verschillende plaatsen in het dorp en landschap staan reproducties van zijn schilderijen met het beeld van hoe hij zijn omgeving zag. Indrukwekkend.

De laatste dag heeft u een spectaculair entree van Parijs over de Seine. La Défense, de Eiffeltoren, Musée d'Orsay, Louvre en Notre Dame ziet u met een glas wijn in de hand vanaf het schip dat u inmiddels als uw thuis ervaart. De Feniks meert af in het centrum, niet ver van de Bastille en Gare du Nord.