Mps Feniks - Postbus 18 - 1000 AA - Amsterdam - Tel. +31 6 5314 7553 - info@fenikscharter.com

Brugge - Parijs

Deze tocht is de meest bekende van de Feniks. In twee weken fiets u een kleine 600 kilometer van hartje Brugge naar het centrum van Parijs.

Vanuit Brugge voert de tocht u langs Gent, een levendige studentenstad met een prachtig centrum. Vervolgens via Oudenaarde en Doornik met allebei mooie kerken en stadhuizen uit de middeleeuwen. De tocht gaat vervolgens door Noord-Frankrijk, landschappen van wuivend graan, bezaaid met oorlogsbegraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog. Dit nu lieflijke landschap was het terrein van één van de gruwelijkste oorlogen van de moderne geschiedenis. Na een tussenstop in Péronne komt u in Noyon met één van de prachtigste kathedralen van Frankrijk, dan Compiègne, Chantilly, Auvers-sur-Oise met op het kerkhof de graven van Vincent en Theo van Gogh naar de buitenwijken van Parijs.

En dan de grootse entree van Parijs over de Seine. U eindigt uw reis met een spectaculaire tocht langs de Eiffeltoren en de Notre Dame in het centrum van Parijs, op een steenworp afstand van de Bastille.